Çanakkale yangını devam ediyor mu, söndürüldü mü?

Yumaklı açıklamasında Çanakkale-Çan karayolunun ve Çanakkale Boğazı'nın ulaşıma açılacağını belirtirken Çanakkale yangını ile ilgili son durumlar merak edildi.

Çanakkale yangını devam ediyor mu, söndürüldü mü?

Çanakkale orman yangını Türkiye'nin ciğerini yakmıştı. Çanakkale'de ki orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı 7 evin hasar aldığını belirterek yangının 4 bin 80 hektarlık alanda etkisi olduğunu belirtti.

hefnehyqduwt0ohflyywta.webp

Yumaklı açıklamasında Çanakkale-Çan karayolunun ve Çanakkale Boğazı'nın ulaşıma açılacağını belirtirken Çanakkale yangını ile ilgili son durumlar merak edildi. Peki Çanakkale yangını tamamen söndürüldü mü? Çanakkale yangını durumu...

ÇANAKKALE YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri köyü yakınında geçtiğimiz gün 11.30 saatlerinde başlayan ve nedeni henüz bilinmeyen Çanakkale yangını Türkiye'yi merakta bıraktı. Çanakkale'de başlayan yangın rüzgarın etkisiyle oldukça geniş bir alana hızlı şekilde yayılırken itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra diğer kurumların araçlarıyla da yangına müdahale edildi.

yangin-cbjn-cover.jpg

Yangın kısa sürede geniş bir alana yayılırken yangın için bölgeye takviye ekipler geldi. Dün akşam havanın kararmasının ardından yangına sadece gece görüşü olan helikopterlerle müdahale sağlanırken diğer hava araçlarının müdahalesi sonlandırıldı. Havanın aydınlanmasının ardından ise helikopter ve uçaklar yeniden devreye girdi.

ÇANAKKALE YANGINI SON DURUM

Çanakkale'de başlayan yangına Alevlere 8 uçak, 28 helikopter, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesi ile 3 bin 100 personel ile müdahale edildi. Yangın nedeniyle ilk etapta 9 köyün boşaltılmasının ardından 2 köy daha tedbiren boşaltı. Ancak alevlerin bu köyler için risk oluşturmağı açıklandı.

0x0-1692767557212.jpg

Yapılan açıklamaya göre yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede enerji kesintisinin devam ettiği açıklandı. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığını açıklandı.

SONRAKİ HABER