Çanakkale 4,7 ile sallandı! Marmara'da korku dolu anlar

Her deprem haberinin büyük bir korku uyandırdığı Marmara bölgesinden büyük bir deprem haberi geldi. Yaşanan olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya vatandaşları son durum hakkında bilgilendirdi.

Büyük çaplı depremlerin ağır tahribatlar oluşturduğu ülkemizde her deprem haberi büyük bir panik ve endişe ile karşılanıyor. Sarsıntılarda binaların yıkılması ya da oturulamayacak duruma gelmesi akıllarda soru işareti oluşturuyor.

DEPREM BÜYÜK KORKUYA NEDEN OLDU

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Marmara bölgesi olmak üzere geniş bir kesimde etkili olması beklenen İstanbul depremi daha fazla dillendirilmişti. Bu nedenle Marmara'dan gelen her sarsıntı haberi normalden daha çok korku ile karşılanır olmuştu.

Çanakkale 4,7 ile sallandı! Marmara'da korku dolu anlar

Bu kapsamda akşam saatlerinde Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Kısa zamanda ülke gündeminde üst sıralara yerleşen deprem olayı ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir paylaşımda bulundu.

BAKAN YERLİKAYA BİLGİLENDİRME YAPTI

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden ve depremden etkilenen herkese geçmiş olsunlarını ileten Bakan Yerlikaya olumsuz bir durum olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem ile ilgili "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşanan deprem olayının ardından pek çok isim bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun mesajları göndermeye başladı. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin Ezine ve Çanakkale halkına büyük bir panik yaşattığı öğrenildi.

Kaynak: İHA