Çalışma saatleri düşecek mi, haftalık mesai saatleri kısalacak mı, kaç saat olacak?

Mesai saatleri ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Mesai saatlerine ilişkin yapılan çalışmalar gündemde yer alırken haftalık çalışma saatlerinin düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu.

Çalışma saatleri düşecek mi, haftalık mesai saatleri kısalacak mı, kaç saat olacak?

Mesai saatleri ülke gündeminde büyük bir yer ediniyor. Mesai saatlerine ilişkin yapılan düzenleme açıklaması gündemi hareketlendirirken milyonlarca çalışan da mesai saatlerine ilişkin yapılacak düzenlemeyi takip ediyor. Mesai saatleri ile ilgili gelişmeler çalışanlar ve iş verenlerin gündeminde yer edinirken ‘’Mesai saatleri düşüyor mu, çalışma saatleri 40 saat mi olacak, mesai saatleri kısalacak mı?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor.

Türkiye'de haftalık çalışma saati 45 saat olarak karşımıza çıkarken pek çok Avrupa ülkesinde mesai saatlerinin kısalmasına ilişkin çalışma yapıldı. Mesai saatlerine dair ülkemizde yapılan düzenlemeler de vatandaşların gündeminde yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma süreleri ile ilgili konuların gündemlerinde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR MU?

Bakan Işıkhan, mesai saatlerine dair çalışmanın olabileceğinin sinyalini verirken ''Bakanlık olarak bir taraftan ülkemizin büyümesine ve istihdamının artmasına katkı sağlarken diğer yandan da çalışanlarımızın refahını arttıracak ve güvenliğini koruyacak tedbirleri hassasiyetle uygulamaktayız.'' demişti.

Çalışma saatleri düşecek mi, haftalık mesai saatleri kısalacak mı, kaç saat olacak?

Açıklamasına devam eden Bakan Işıkhan, ‘’Bu bağlamda çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir.'' ifadelerine yer vermişti. Bakan Işıkhan, çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetlerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca iş müfettişleri tarafından yerine getirildiğini belitti. Ancak ülkemizde çalışma saatlerinin ne zaman ve kaç saate düşeceğine ilişkin bilgi verilmedi. Yurt dışında bazı ülkeler çalışma saatlerini düşürerek verimin artmasını hedeflerken bu projelerini de hayata geçirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER