Çalışma saati değişikliği için resmi açıklama geldi

Çalışma saati değişikliği son günlerde çalışanların ve işverenlerin en sık merak ettiği konuların başında yer alıyordu. Çalışma saatlerindeki güncelleme durumuna ilişkin resmi açıklama geldi. Peki, özel ve kamuda çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma saati değişikliği için resmi açıklama geldi

Çalışma saatlerinin düşürülmesi son günlerin en sık merak edilen konuları arasında yerini alıyor. Çalışanlar esnek çalışma saatleri ve çalışma saatlerinin azaltılmasına ilişkin resmi kurumlardan gelecek açıklamaları bekliyordu. Günümüzde pek çok ülkede esnek çalışma modeli uygulanıyor. Ülkemizde de çalışma saatlerinde değişiklik olabilme ihtimali kısa süre içerisinde gündem oldu.

“KISA SÜRELİ..”

Konu ile ilgili Noyan Doğan bu konuyu köşesinde kaleme alırken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklama geldi. Çalışma saatleri ve günleri için açıklama yapan Güler, sadece belirli meslek kollarında uzaktan çalışma modeli gibi konulara ilişkin teklif olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sadece belli meslek kollarında ve belli mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Bu yönüyle olabilecektir”

KONU GÜNDEMDE

Öte yandan Hürriyet Gazetesi’nden Noyan Doğan’da mesai saatlerine ilişkin son dönemlerde pek çok sorunun olduğunu köşesinde ifade ederek, “Son haftalarda mesai saatlerinin kısılacağı konusu gündemde. Hatta bu konuda kamunun taslak hazırladığı da yazılıp, söyleniyor. Yine söylenenlere göre mesai saatleri kamuda 40, özel sektörde ise 35 saate düşecek” dedi.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Mesai saatleri için AK Parti Grup Başkanı Güler2in yaptığı açıklamaya göre şu an için sadece belirlenen meslekler için uzaktan ve esnek çalışma için teklif olduğu belirtildi. Konuya ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER