Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu'nun hayatı gündeme geldi. Peki, Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ankara'da 1 Ekim'de yapılan bombalı saldırı sonrası Halk TV'de yaptığı açıklama ile gündeme gelen Gazeteci Ayşenur Arslan'ın olaylarının ardından Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu'da gündeme geldi. Vatandaşlar tarafından Cafer Mahiroğlu'nun hayatı merak edildi. Peki, Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

cafer-mahiroglu-146dc7.jpg

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

Cafer Mahiroğlu 1966 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İş insanıdr. Halk TV ve birçok şirketin sahibidir. İngiltere'de faaliyet gösteren Select isimli tekstil firmasının da sahibi olarak bilinmektedir.1980'lerin sonuna doğru eğitim almak için İngiltere'ye gitmiş ve uzun süre konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, kendi işini kurma kararı almıştır. İlk olarak bir konfeksiyon markasını satın alarak kendi işine adım atmıştır. Cafer Mahiroğlu, daha çok tekstil sektöründe maddi kazanç sağlamıştır. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini satın almış ve Top Shop, New Look, Dorotthy Perkins, Tesco, Evans gibi birçok markanın üreticiliğini yapmaya başlamıştır.

İngiltere'nin en zengin 100 kişisi arasında yer alan Cafer Mahiroğlu, genel olarak batmak üzere olan markaları satın alarak onları kurtarma stratejisiyle ilerlemiştir. 2008'de, Markofoni adlı online alışveriş sitesini de satın alarak iş dünyasındaki varlığını genişletmiştir. Mahiroğlu'nun serveti sık sık araştırılmaktadır.

SONRAKİ HABER