Bursa Büyükorhan'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Bursa Büyükorhan'da makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle çıkan yangın kontrol altına alındı.

Bursa Büyükorhan'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmaları yapıyor. Yangının büyümemesi ise sevindirdi.

Yaz aylarında bazı nedenlerden dolayı orman yangınlarında artış yaşanıyor. Orman yangınlarının engellenmesi için ülkenin birçok noktasında çalışmalar yapılıyor. Orman yangınlarını önlemek için önlemler alınsa da yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Bursa'da makilik alanda yangın çıktı. Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı.

YANGIN, ORMANLIK ALANA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINDI

İlçeye bağlı kırsal Demirler Mahallesi'ndeki makilik alandan dumanların çıktığı fark edildi. Dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar ise büyük panik ve korku yaşadı. Vatandaşların ihbarının ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere karadan arazözlerle müdahalede bulundu. Havadan bir helikopterle destek sağlanan çalışma sonucu yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangının büyümeden kontrol altına alınması büyük bir facianın önüne geçti. Ekipler ise yangını kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmasına başladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER