Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan'dan seçim öncesi 3600 ek gösterge talebi

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yazgan taleplerini yineleyerek "Kamu çalışanları seçimden önce bayram etsin" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan'dan seçim öncesi 3600 ek gösterge talebi

Milyonlarca insanı ilgilendiren ve çok uzun bir süredir kamu çalışanlarının talep olarak yetkililere ilettiği 3600 ek gösterge ile ilgili Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan bir kez daha taleplerini yineledi.

Yaklaşan seçimler öncesi taleplerinin bir an önce hayata geçirilmesini arzuladıklarını ve bu yönde adımlar atılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Yusuf Yazgan "Seçim öncesinde 3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına verelim ve kamu çalışanları da seçim öncesinde bayram etsin” şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan'dan seçim öncesi 3600 ek gösterge talebi

SEÇİMDEN ÖNCE DÜZENLEME YAPILSIN TALEBİ

Yaklaşan yerel seçimler öncesi bir konuda düzenleme yapılmasını beklediklerini ve bundan dolayı kendi taleplerinin de meclis gündemine gelmesini istediklerini ifade eden Başkan Yazgan “Meclise seçim öncesinde gelecek olan torba yasaların olacağını biliyoruz. Bu yasaların bir tanesinin içerisine 3600 ek göstergenin de konularak hem toplu sözleşmede bizim imza atmış olduğumuz kararın yürürlüğe girmesi hem de Çalışma Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün gerçekleşmesi anlamında seçim öncesinde olumlu bir yaklaşım olacaktır” diyerek ilgili mercilerden 2 ay kalan seçimler öncesi bir adım beklediklerini söyledi.

3600 ek göstergenin hayata geçirilmesinin 5.3 milyon insanı yakından ilgilendiren bir gelişme olduğu ifade edildi. Yapılan bu talep yineleme açıklamasının ardından ilgili makamlar tarafından nasıl bir açıklama yapılacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER