Bugün 23 ilde kıyamet kopacak! MGM'den son dakika uyarıları peş peşe geldi sarı kodlu uyarı geçildi

Hava durumu verileri yakından takip ediliyor. Hava durumuna ilişkin son dakika bilgileri vatandaşların gündeminde yer alırken bununla beraber önemli açıklamalar yapıldı. 23 ilde sarı kodlu uyarı yapılırken MGM tarafından yapılan açıklama ile beraber detaylar da merak edildi.

Bugün 23 ilde kıyamet kopacak! MGM'den son dakika uyarıları peş peşe geldi sarı kodlu uyarı geçildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamalar vatandaşların gündeminde yer ediniyor. Hava durumu verileri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken yapılan son uyarı ile 23 ilde sarı kodlu uyarı verildiği ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

MGM tarafından açıklanan verilerle hava durumu tahminleri belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batı bölgeleri için fırtına uyarısı yaptı. Hızı saatte 70 ila 80 kilometreye ulaşacağı tahmin edilen fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenirken alarm verilen iller de tek tek sıralandı.

MGM'DEN FIRTINA UYARISI GELDİ

MGM tarafından yapılan açıklama ile beraber fırtına nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Bununla beraber Valiliklerden de açıklama geldi. MGM tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre;

Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinin de karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün 23 ilde kıyamet kopacak! MGM'den son dakika uyarıları peş peşe geldi sarı kodlu uyarı geçildi

Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bugün 23 ilde kıyamet kopacak! MGM'den son dakika uyarıları peş peşe geldi sarı kodlu uyarı geçildi - Resim : 2

Bu çerçevede yapılan açıklamaların takip edilmesinin önem taşıdığı ifade edilirken Valilikler de fırtına uyarılarını yinelemeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER