Bu hafta yurt genelinde hava nasıl olacak? Yağışlar hangi bölgelerde etkili olacak?

Haftalık hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların etkili olacağı bölgeleri de sıraladı. Peki ama bu hafta hangi bölgelerde yağışlar kendini gösterecek?

Bu hafta yurt genelinde hava nasıl olacak? Yağışlar hangi bölgelerde etkili olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu hafta bazı bölgelerde yağışların etkili olacağı da açıklandı.

SON DAKİKA HAVA DURUMU: Hava nasıl olacak, yağmur var mı? Sıcaklık 12 derece birden artıyor - Son Dakika Milliyet

Yurdun büyük bölümünde sıcaklık mevsim normallerine inecek fakat hafta ortasından itibaren ise sıcaklık tekrardan en yüksek seviyesine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre kuzey ve iç kesimlerde, salı günü yurdun kuzeydoğusunda sıcaklık değerleri mevsim normallerinde seyredecek.

YAĞIŞLAR HANGİ BÖLGELERDE ETKİLİ OLACAK?

İran'da hava sıcaklığı 50 dereceyi gördü - Son Dakika Haberleri

Yağışlar hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını ifade etti. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Batı Akdeniz’de ise rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden 5 ila 7, yer yer 8 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Hafta ortasında ise sıcaklık değerleri tekrardan artacak.

SONRAKİ HABER