Bu hafta kabine toplantısı var mı, ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Son olarak iki hafta önce düzenlenen kabine toplantısının bu hafta gerçekleşip gerçekleşmeyeceği en çok merak edilenler arasına girdi.

Bu hafta kabine toplantısı var mı, ne zaman, saat kaçta yapılacak?

İki haftada bir gerçekleşen kabine toplantısının bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretlerindeki yoğunluk nedeniyle yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

BU HAFTA KABİNE TOPLANTISI YAPILACAK MI?

Konu ile ilgili her ne kadar merak edilenler artsa da toplantının yapılacağına dair henüz net bir açıklama gelmedi. Fakat aktarılan bilgiler kapsamında bu hafta kabine toplantısının yapılmasının beklenilmediği öğrenildi. Son olarak 31 Ekim tarihinde düzenlenen kabine toplantısının yapılıp yapılmayacağının gün içerisinde netleşeceği öğrenildi.

Gerçekleşmesi beklenen gelecek kabine toplantısında taşeron işçiler, evlilik kredisi gibi konuların yanı sıra Ocak ayında yapılacak olan maaş zamlarına ilişkin de asgari ücret tespit komisyonuna yönelik toplantıda görüşüleceği ifade edildi.

SON KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINMIŞTI?

Bundan iki hafta önce gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan kararlar canlı yayında açıklanmıştı. Gelen bilgilere göre hem öğrencilerin burslarında artışa gidildiği konusunda açıklama yapılırken hem de emekli ikramiyesi konuşuldu. Erdoğan tarafından iki konu ile ilgili de yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

''Kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize 2024 yılı kredi burs rakamı lisans öğrencilerine 2 bin TL'ye yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL'ye doktora öğrenciler içinse 6 bin TL'ye çıkarıyoruz.

“ Emeklilerimize yapacağımız 5 bin TL'lik bir defaya mahsus ödeme önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. İster emekli, ister kamu görevlisi, ister işçi olsun ücretli çalışanlarımızın hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.”

SONRAKİ HABER