Bu gece benzine zam geliyor!

Ortadoğu'da gitgide şiddetlenen çatışmalar, petrol fiyatlarında yükselişi de beraberinde getirdi. Benzine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor.

Bu gece benzine zam geliyor!

İsrail-Gazze hattında çıkan çatışmaların ardından üst üste zam haberleri geldi. 17 Ekim akşamı mazota 2 lira 22 kuruş zam gelmişti ve ardından benzine gelecek zamlar konuşulmaya başlanmıştı. Bu geceden itibaren benzine de zam geliyor.

1 LİRA 48 KURUŞ ZAM GELİYOR

Ortadoğu'da giderek artan tansiyon akaryakıt fiyatlarını da vurdu. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 48 kuruş zam gelecek. Motorinde ise fiyat değişimi olmayacak. Bugün itibari ile brent petrol yeni rekor kırarak 93 dolara yükseldi.

4442ce32-motorin-fiyati.jpg

YENİ FİYAT NE KADAR OLDU?

Bu geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 35,19 TL’ye, Ankara’da 35,84 TL’ye, İzmir’de 35,95 TL’ye yükselecek. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 39,58 TL, Ankara’da 40,16 TL, İzmir’de 40,34 TL seviyesinde bulunuyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

i-2.jpg

SAVAŞLAR AKARYAKIT FİYATLARINI NASIL ETKİLİYOR?

Herhangi bir bölgede yaşanacak bir çatışma, petrol fiyatlarını doğrudan etkileyebilir. Çatışmanın Suez Kanalı gibi stratejik noktaları etkilemesi durumunda, petrol taşımacılığına yönelik aksamalar küresel ölçekte petrol fiyatlarının yükselmesine neden olabilir

Haberankara.com

SONRAKİ HABER