Bu çiçeği koparırsanız 387 bin TL ceza ödeyeceksiniz

Baharı müjdeleyen bir bitki türü olan Kardelen Çiçeği'ne ilgi bu senede artarak devam ediyor. Kardelen Çiçeği koparanın on binlerce lira para cezası ödeyeceği bir çiçek olarak biliniyor.

Bu çiçeği koparırsanız 387 bin TL ceza ödeyeceksiniz

Mevsimler arası geçişler öncesinde gelecek mevsimin yaklaştığını işaret eden olaylar her sene meydana gelmeye devam ediyor. Bahar aylarının gelmesini müjdeleyen bitki olan Kardelen Çiçeğini koparmanın ise çok büyük bir cezası bulunuyor.

Endemik bir bitki olan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasından dolayı yok olma tehlikesi bulunan bir bitki olan Kardelen Çiçeğinin bu sene Manisa’da beklenenden erken bir zaman diliminde açmasından dolayı meraklı insanlar soluğu Spil Dağı milli parkında aldı.

Bu çiçeği koparırsanız 387 bin TL ceza ödeyeceksiniz

KARDELEN ÇİÇEĞİ KOPARANA DUDAK UÇUKLATAN CEZA

Kardelen çiçeğini daha detaylı incelemek ve bu güzel doğa olayına yakından tanık olmak isteyenlere ise çok ciddi bir uyarı yapıldı. Çevre kanunu ile korunan Kardelen Çiçeğini kopardığı ya da zarar verdiği tespit edilen kişilere tam 387 bin 142 TL ceza verileceği öğrenildi.

Koparma cezasının her yıl artmaya devam ettiği ve bu sene 387 bin TL olan Kardelen Çiçeği ile ilgili bazı kişiler tarafından verilen cezalar abartı bulunabilirken, bazı kişiler tarafından da tükenme tehlikesi olan bir bitki için bu kadar doğru meblağlı bir caydırıcı cezasının yerinde olduğu ifade ediliyor.

Kardelen çiçekleri her sene olduğu gibi bu senede havalar soğuyana kadar kendini göstermeye devam edecek. Vatandaşların yoğun ilgisinin bu senede aktif bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER