Brüksel'de kritik toplantı! Türkiye, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanları bir araya geliyor

Türkiye, İsveç'i Finlandiya dışişleri bakanları ile istihbarat bakanları bugün Brüksel'de kritik bir toplantıya imza atacak.

Brüksel'de kritik toplantı! Türkiye, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanları bir araya geliyor

Bugün Türkiye, İsveç'e Finlandiya ve dışişleri bakanları ile istihbarat başkanları Brüksel'de toplantı gerçekleştirecek.

İsveç'in Türkiye'nin beklediği adımları atıp atmayacağı toplantıda değerlendirilirken aynı zamanda Macaristan ise süreçte Ankara ile birlikte hareket edeceğini ifade etti.

Bunun ile birlikte İsveç'in NATO'ya üyeliği Litvanya'nın Vilnius zirvesinde öncelikle gündem maddeleri arasında yer alacak.

Zirve öncesinde Brüksel'de bugün ise Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanları ile istihbarat başkanlarının da katılacağı üst düzey bir toplantı gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan toplantıya Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katılacak.

Toplantı öncesinde henüz İsveç, Türkiye'nin beklediği adımları atmadı.

Bunun ile birlikte her ne kadar Stockholm'de terörle mücadeleye asasında yaptığı değişiklik 1 Haziran itibari ile yürürlüğe girse de İsveç Ankara'nın istediği terör örgütü PKK ve FETÖ'cüleri de iade etmedi.

Ankara ise u adımların atılmaması halinde İsveç'in üyeliğine kırmızı ışık yakmayacağını ifade etmişti.

Ankara tarafından yapılan bu açıklamanın ardından ise gözler şimdiden bugün Brüksel'de yapılacak olan toplantıya çevrilmiş durumda.

SONRAKİ HABER