Bolu'da yaşanan peş peşe depremlerin ardından Naci Görür'den kritik uyarılar geldi!

Bugün AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre Bolu'da 3,9 ve 4,1 büyüklüğünde iki depremin peş peşe yaşandığı öğrenilmişti. Bunun ardından Naci Görür önemli açıklamalara yer verdi.

Bolu'da yaşanan peş peşe depremlerin ardından Naci Görür'den kritik uyarılar geldi!

Son günlerde pek çok ilde art arda depremlerin yaşanmasının ardından vatandaşlar tarafından endişeler de artmaya başladı. Bu çerçevede bugün de Bolu ilinde peş peşe deprem meydana geldiği öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Bolu'da 3,9 ve 4,1 büyüklüğünde depremin yaşandığı ifade edildi. Vatandaşları son derece endişelendiren depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BOLU DEPREMİ HAKKINDA UZMANDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Yaşanan depremlere ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, önce yaşanan 3,9 büyüklüğündeki deprem hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir" ifadelerine yer verdi.

Ardından 4,1 büyüklüğünde yaşanan ikinci deprem hakkında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, şu bilgilendirmeyi yaptı: "Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kacaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak krılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir." diyerek vatandaşların dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bolu'da yaşanan bu depremin çevre illerden de hissedildiği yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

SONRAKİ HABER