Bolu'da 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı!

Bolu’da 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı 45 bin 720 öğrenci ile başladı. İlk ders zili bugün çalarken Bolu Valisi Erkan Kılıç yeni eğitim ve öğretim yılı için bir mesaj yayımladı.

Bolu'da 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da 2024 – 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı bu sabah başladı. Öğrenciler yaz tatilinin ardından yeniden okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştular. Bolu genelinde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 45 bin 720 öğrenci bugün okullarda yeni dönemin ilk dersine girdiler.

Bolu’da eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için bir süredir farklı konularda hazırlıklar yapılıyordu. Okullar bugüne hazırlanırken Bolu’da bazen trafikte yoğunluk yaşandı. Bunun yanında öğrencilerin güvenliklerinin sağlanması için de Bolu İl Emniyet Müdürlüğü de gereken tüm tedbirleri aldı.

Bolu'da 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı!

45 bin 720 öğrenci okullarına kavuştu

Bolu'da 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Tunceli’de şehit düşen 4 asker için Bolu’daki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan öğrenciler ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte sabah saatlerinde şehir içi trafiği zaman zaman durma noktasına geldi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bütün şubeler, okul önlerinde önlemlerini aldı. Bu çerçevede Bolu’da ilkokul, ortaokul ve liselerde 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı.

Bolu'da 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı! - Resim : 2

"Başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum"

Öğrencilerin başarı dolu bir yıl geçirmelerini dileyen Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemize, ilimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, bir milletin geleceğini inşa eden en önemli unsurdur. Bu bilinçle, Bolu’muzdaki eğitim standartlarını en üst seviyeye çıkarmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yarınlarımızın teminatı olan sizlerden, araştıran ve sorgulayan olmanızı ve hedeflerinizin peşinden yılmadan, yorulmadan gitmenizi istiyorum. Bu duygularla, tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" dedi.

Bolu’da okullarda ders zilinin çalması ile beraber eğitim öğretim faaliyetleri yeniden başlamış oldu. Okulun ilk gününde genel bir sorun yaşanmazken sadece ara ara trafik yoğunluğu ile karşılaşıldı. Bu trafik yoğunluğunun da ilk gün olmasından dolayı kaynaklandığı düşünülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER