Bolu'da 18 işçi amonyak gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı

Bolu'da bir firmaya ait fabrikada çalışan 18 işçi, amonyak gazından etkilendi. İşçiler, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri üzerine hastaneye kaldırıldı.

Bolu'da 18 işçi amonyak gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı

Bolu'da beyaz et üretimi yapan bir fabrikada 18 işçi amonyak gazından etkilendi. Gazdan etkilenen işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bolu'da fabrikada amonyak gazından etkilenen 18 işçi hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.
Beyaz et üretimi yapan bir firmaya ait fabrikanın kesimhanesinde çalışan işçilerde bir anda baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler oluştu. Şikayetleri görülmesi üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından fabrikada yapılan kontrollerde amonyak gazı sızıntısı tespit edildi. İşçiler, ekiplerin müdahalesiyle gazdan arındırıldı.

Bolu'da 18 işçi amonyak gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı

İŞÇİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Fabrikada çalışırken amonyak gazından etkilenen 18 işçi, özel kıyafetli sağlık ekipleri tarafından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Merkezi'ne götürüldü. Merkezde gazdan arındırıldıktan sonra İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alınan 18 işçinin sağlık durumunun nasıl olduğu merak edildi. Hastanede tedavi gören işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gaz sızıntısı olduğu belirlenen fabrikada sorun ekiplerin müdahalesiyle giderildi. Yaşanan olayda hayatını kaybeden kimsenin olmaması ise sevindirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER