Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinin 50 gün trafiğe kapanması planlanıyor

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Bolu Dağı Tüneli hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametine çalışmalara başlanacağını duyuran Bayındır, yolun 50 gün süreyle trafiğe kapatılmasının planlandığını ifade etti.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinin 50 gün trafiğe kapanması planlanıyor

Ülkemizde karayollarında yapılan çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Güvenlik ve konforun sağlanması için atılan adımlara bir yenisi daha eklenirken Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır'dan önemli bir açıklama geldi.

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, temmuz ayının sonunda Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametine yol çalışmalarına başlayacaklarını duyurarak önemli bir bilgilendirmede bulundu.

BOLU DAĞI TÜNELİ İSTANBUL İSTİKAMETİ 50 GÜN TRAFİĞE KAPANIYOR

Bolu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Bayındır, Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametinde çalışmalara temmuz ayının sonunda başlanacağını ifade etti. Söz konusu çalışmalar kapsamında trafiğin 50 gün kapalı kalacağını tahmin ettiklerini belirten Bölge Müdürü Bayındır, heyelan riski sebebiyle geçtiğimiz yıl tünel tüpünün Ankara istikametinde kalan kısmının 90 metre uzatıldığını anımsattı.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinin 50 gün trafiğe kapanması planlanıyor

Bölge Müdürü Bayındır, İstanbul istikametinin temmuz ayının sonunda trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını ifade ederken TEM Otoyolu'nun 50 gün trafiğe kapalı kalacağının öngörüsünde olduklarını belirterek trafiğin Abant kavşağından D-100 devlet yoluna aktarılacağını dile getirdi.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinin 50 gün trafiğe kapanması planlanıyor - Resim : 2

TÜNEL TÜPÜ 67 METRE UZATILACAK

Tünel tüpünün çelik konstrüksiyon her biri 7 milimetre kalınlığında olan çift plakalı koruge çelik yapı olarak ve 300 ton çelik kullanılarak 67 metre uzatılacağı ifade edilirken Yeniçağa ile Bolu arasında TEM Otoyolu'nda yapılan yol yapım çalışmalarının ardından tünel için çalışmaların başlayacağını aktaran Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Bayındır, “Bolu Dağı Tüneli çıkış kortlarında meydana gelen heyelan nedeniyle Ankara istikametindeki tünel tüpünü uzatmıştık.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinin 50 gün trafiğe kapanması planlanıyor - Resim : 3

İstanbul istikameti için çalışmalara başlayacağız. İnşallah bu ayın sonuna doğru, oradaki çalışmalarımızı başlatacağız. Yaklaşık 50 gün kapalı kalmasını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Bu çerçevede temmuz ayında başlanacak olan çalışmaların eylül ayı sonlarında tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER