Bizim çocuklar Euro 2024’teki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yendi!

A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’teki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek galip başladı. Arda Güler de performansıyla maçın en başarılı oyuncusu oldu.

Bizim çocuklar Euro 2024’teki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yendi!

UEFA Euro 2024 Almanya heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Merakla beklenen Türkiye-Gürcistan maçında da milliler yüzleri güldürdü. Dortmund’da gerçekleşen ve saat 19.00’da başlayan maçta, Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk karşılaşmasında Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti.

MİLLİLERDEN MONTELLA’YA DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Mert Günok (kaleci), Samet Akaydin, Orkun Kökçü, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan’ın olduğu 11’lik kadroda takımızın 3-1'lik başarısı teknik adam Vincenzo Montella’nın doğum gününde de güzel bir hediye etmiş oldu.

Arjantinli Facundo Tello’nun düdük çaldığı maçta ilk gol bizim çocuklarda 25’inci dakikada Mert Müldür’den gelirken, diğer gol de 31’inci dakikada Gürcistan’dan geldi. Müldür’ün golünden sonra Kenan Yıldız’dan da bir gol gelmesine rağmen VAR sistemiyle offside kararı verildi.

İKİNCİ YARIDA ARDA GÜLER RÜZGARI

İkinci yarıda ise Dortmund’daki sahada giderek şiddetini arttıran yağmura rağmen milliler canla başla mücadele devam etti. İkinci yarının 65’inci dakikasında Arda Güler’in golüyle skor 2-1'e kaydı ve Güler maçın en başarılı oyuncusu seçildi. Arda Güler ayrıca milli takımda oynadığı ilk maçında Avrupa Şampiyonaları tarihinde Cristiano Ronaldo'dan bu yana gol atan en genç oyuncu oldu.

78'inci dakikada ise oyuncu değişiklikleri ağır bastı. Arda Güler'in yerine Yusuf Yazıcı oyuna dahil olurken Kaan Ayhan yerine de Merih Demiral girdi.

84'üncü dakikada sakatlanan Mert Müldür yerine Zeki Çelik oyuna girerken Kerem Aktürkoğlu da son dakikalarda oyuna dahil oldu

90+6’da ise son gol Kerem Aktürkoğlu’ndan gelerek Türkiye, Gürcistan’ı 3-1 yenmiş oldu.

A Milli Futbol Takımı’nın bir sonraki karşılaşması Polonya ile olacak. Türkiye - Polonya maçı 22 Haziran Cumartesi oynanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER