Bir ülkeye daha darbe girişimi yapıldı! Yönetime el koyuldu

Uluslararası ajanslardan gelen açıklamada bir grup askeri yetkili Gabon'da yönetimi ele geçirdiği açıklandı.

Bir ülkeye daha darbe girişimi yapıldı! Yönetime el koyuldu

Nijer'in ardından bir başka Afrika ülkesi olan Gabon'dan da darbe haberleri gelmeye devam ediyor. Uluslararası ajanslardan gelen açıklamada bir grup askeri yetkili Gabon'da yönetimi ele geçirdiği açıklandı. Orta afrika ülkesinin başkenti Librevil'de silah sesleri yükselmeye devam ediyor.

Orta Afrika ülkesi Gabon'da bir grup asker, "iktidarı ele geçirdiklerini" bildirdi. Askerler, ülkede Başkan Ali Bongo'nun 3'üncü kez kazandığı seçimlerin iptal edildiğini belirtti.

BİR DARBE DAHA GERÇEKLEŞTİ!

Gabon 24 adlı televizyon kanalına çıkan askerler, kendilerinin, ülkedeki tüm güvenlik ve savunma güçlerini temsil ettiğini iddia etti. Seçim sonuçlarının iptal edildiğini belirten askerler, tüm sınırların bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığını ve devlet kurumlarının feshedildiğini belirtti.

ananak.jpg

Televizyonda konuşan Gabonlu asker, "Gabon halkı adına, barışı korumak adına şu anki rejime bir son verme kararı aldık" dedi. Gabonlu asker açıklamayı okurken arkasındaki askerin sessizce izlemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

SİLAH SESLERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

hükümet, senato, meclis, anayasa mahkemesi ve seçim komitesinin lağvedildiği yapılan açıklamada belirtilirken askerler kendilerini, "Geçiş ve Kurumların Restore Edilmesi Komitesi" olarak tanıttı. Bu darbenin başarıyla sonuçlanması durumunda 2020'den beri Batı ve Orta Afrika'daki sekizinci darbe olacak. Daha önce Mali, Gine, Burkina Faso, Çad ve Nijer de askeri darbeler yaşanmıştı.

OPEC üyesi ülkenin hükümetinden henüz bir açıklama gelmezken Reuters ajansı, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildirdi.

SONRAKİ HABER