Bir ay önce Malatya’yı uyarmıştı! Naci Görür deprem sonrası açıklama yaptı

Yaptığı açıklamalarla ve değerlendirmelerle pek çok kişinin takip ettiği Prof. Dr. Naci Görür bugün saat 10.46’da meydana gelen deprem sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bir ay önce Malatya’yı uyarmıştı! Naci Görür deprem sonrası açıklama yaptı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini ifade etti. 2020 yılında Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında fayın büyük ölçüde kırıldığını belirten Görür, endişelenecek bir durumun olmadığını söyledi.

"ENDİŞE YOK"

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden sonra bu faya enerji transferinin bir sonucunda Malatya depreminin meydana geldiğini ifade eden Görür, şunları söyledi:

“Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok”

MALATYA’YI UYARMIŞTI

Prof. Dr. Görür daha önce yaptığı açıklamasında Malatya ve çevresindeki illeri depreme karşı uyarmıştı. Adana ve çevresi için uyarı yapan Görür, şunları söylemişti:

“Doğu Anadolu ve Ölüdeniz fayları kırıldıktan sonra genellikle açığa çıkardıkları enerjinin bir kısmını kırılmayan yerlere transfer ederler. Dolayısıyla kırılmayan yerler kırılır. Adana havzası doğu Anadolu fayının doğrudan doğruya devam ettiği bir havzadır. Bingöl Karlıova'dan başlar Elazığ'dan Malatya üzerinden Maraş'a doğru gelir Maraş'tan sonra Adana havzasına doğru devam eder. Bizim düşüncemiz transfer ettiği enerjilerin sebep olacağı bazı depremler bekliyoruz. Bunların bir kısmı Malatya fayı üzerinde olabilir”

Uzman ismin yaklaşık 1 ay önceki açıklamaları bugünkü Malatya depremi sonrasında yeniden gündem oldu. Öte yandan bölgede Sağlık ve AFAD ekipleri tarama yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER