Binlerce hakim ve savcının yeri değişti! Ankara yargısına yeni isimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile devlet kurum ve kuruluşlarında atamalar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Alınan kararlar ve yeni isimler Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

Binlerce hakim ve savcının yeri değişti! Ankara yargısına yeni isimler

Konu ile ilgili olarak yeni günün ilk saatlerinde yayınlanan Resmi Gazete'de yargı kurumlarında önemli atamalar gerçekleştirildiği görüldü. Ülke geneline hitap eden atamalarda Hakim ve Savcılar Kurulu içerisinde yeni görevlendirmeler ve yer değişikliği yapıldığı ilan edildi.

29 Haziran tarihli Resmi Gazete'de HSK bünyesinde toplamda 4 bin 340 kişinin görev yerinin değiştirildiği ifade edildi. Aralarında hakim, savcı ve mahkeme üyesi gibi isimlerin yer aldığı atamalarda önemli yerlere de atamalar yapıldığı öğrenildi.

ANKARA'DA YENİ BAŞSAVCI ATAMALARI

HSK içerisinde yapılan yer değişikliği atamalarından nasibini alan yerlerden birisi de Başkent Ankara oldu. Ankara'da önemli yargı makamlarının Başsavcılarının değiştiği duyuruldu.

Alınan karar göre Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gökçe ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Karar ile birlikte ülkede önemli bir yargı ataması gerçekleştirilmiş oldu. Resmi Gazetede yayınlanan kararlar ile birlikte dönem dönem benzer yer değişiklikleri yaşanıyor. Son dönemlerde bakanlar düzeyinde yapılacağı iddia edilen atamalardan dolayı Resmi Gazete merakla takip edilmeye devam ediliyor

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER