Bingöl 4.2'lik depremle sarsıldı! Güneydoğu'dan korkutan haber

Ülkenin dört bir yanından gelen yüksek ölçekli depremler vatandaşları tedirgin etmeyi sürdürüyor. En umulmadık yerlerden gelen depremler her an her yerde büyük bir yıkım olabileceği mesajını veriyor.

Bingöl 4.2'lik depremle sarsıldı! Güneydoğu'dan korkutan haber

Geçen yıl yaşanan Kahramanmaraş depremli depremlerin travmasını halen üstünden atamayan Türkiye'de gelen her deprem haberi endişe ile takip ediliyor. Yaşanan depremlerin can ve mal kayıplarına neden olması kadar başka depremlere de kapı açıp açmayacağı sorusu akıllara geliyor.

AFAD MERKEZ ÜSSÜ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Konu ile ilgili olarak akşam saatlerinde bir deprem meydana geldi. Yaşanan depremin Bingöl'de yaşandığı bildirilirken vatandaşlar yaşanan durumun ayrıntılarını merak araştırmaya başladı.

Bingöl 4.2'lik depremle sarsıldı! Güneydoğu'dan korkutan haber

Bingöl'de yaşan depreme dair en net bilgi AFAD'dan geldi. AFAD yaptığı açıklamada depremin Karlıova ilçesinde meydana geldiğini ve büyüklüğünün 4.2 olduğunu bildirdi.

BİNGÖL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan depremin ardından Bingöl'de yaşayanlar olmak üzere bölge ve ülke halkına rahatlatan açıklama Bingöl Valiliği tarafından geldi. Valilik yaptığı açıklamada "Saat 18.27’de Merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" dedi.

Depremin olumsuz bir tabloya neden olmaması büyük bir rahatlığa neden oldu. Bingöl'lü vatandaşlarda yaşanan durumun kötü bir etki yaşatmamasından dolayı derin bir oh çekti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER