Bembeyaz dişler hayaldeğil! Diş beyazlatma yöntemleri açıklandı

Estetik bir görünümün ilk göstergesi olarak kabul edilen bembeyaz dişlere kavuşmak isteyenler için diş beyazlatma yöntemleri açıklandı. Dişleriniz sararıyorsa bunlara dikkat!

Bembeyaz dişler hayaldeğil! Diş beyazlatma yöntemleri açıklandı

Son dönemde artan sigara tiryakiliği nedeniyle sararan dişler pek çok kişinin kabusu haline gelirken özellikle de fazla antibiyotik kullanımının dişlerde sararmaya neden olduğu ifade edildi. Sararan dişlere yönelik olarak pek çok kişi ise diş beyazlatma yöntemlerini tercih ediyor.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ! DİŞLERİ BEYAZLATMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

“Ev tipi diş beyazlatma, evde uygulanan bir yöntemdir ve bu işlem için ağız içinden ölçü alınarak kişiye özel beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan plakların içine yüzde 10-15 oranında karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içeren diş beyazlatma jeli uygulanır. Bu plaklar, günde en az 4-6 saat ya da gece uykusu boyunca 8-10 gün boyunca kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün boyunca uygulanır.

LAZERLE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMİ NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Ofis tipi diş beyazlatma, klinik ortamda diş hekimi tarafından uygulanan bir yöntemdir ve genellikle “lazerle diş beyazlatma” olarak da adlandırılır. Bu yöntemde, dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını veya lazerle aktif hale getirilir ve işlem ortalama bir saat sürer.

Kombine diş beyazlatma yöntemi, evde ve ofis ortamında birlikte uygulanır; klinikte yapılan beyazlatma işlemi sonrası 2-3 gün ev tipi beyazlatma ile desteklenir. Tek diş beyazlatma, kanal tedavisi sonrası renk değiştiren dişlere uygulanır. Bu işlemde, dişin dolgusunun çıkarılmasıyla açılan boşluğa beyazlatma jeli konur ve diş geçici dolgu ile kapatılır. İstenilen renge ulaşmak için bu işlem 3 gün aralıklarla tekrarlanır.”

Dişlerinin beyaz olmasını isteyen kişilerin özellikle de başta çay kahve olmak üzere kola gibi renkli gıdalardan uzak durmaları önerilirken yine sigara içmenin de dişlerde sararmaya neden olduğu açıklandı. Diş beyazlatma işlemi yapan kişilerin ise sonrasında yine dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü beyazlayan dişler dikkat edilmediği takdirde yine sararabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER