Bektaşilik yolunda giden ordu kimlerdi? 2024 KPSS Lisans sorusu cevabı

Sabah saatlerinde girilen KPSS Lisans ilk oturumu sonrasında adaylar akıllarında kalan soruların cevaplarını araştırmak için sosyal medyaya hücum etti. Cevabı merak edilen sorulardan birisi de bir orduya yapılan tanımlama oldu.

Bektaşilik yolunda giden ordu kimlerdi? 2024 KPSS Lisans sorusu cevabı

Yüzbinlerce lisans mezunu aday uzun süredir beklediği KPSS sınavının ilk oturumuna girdi. Saat 10:00'da başlayan sınav sonrasında adaylar soruları cevaplamak için ter döktü. Sonucu merakla beklenen sınavın ardından ÖSYM'den açıklama gelene kadar adaylar kendi aralarında değerlendirme yapmaya başladı.

YANITLAR İLK OLARAK SOSYAL MEDYADA ARANDI

Herkesin en çok takıldığı sorular gündem olurken adaylar mizah yaparak soruların kendilerini zorladıklarından bahsettiler. En unutamadıkları soruların yanıtlarını arayan adaylar sosyal medyada sınavın gündem olmasına neden oldular.

Bu kapsamda sonucu merakla beklenen sorulardan birisi de Bektaşilik yolunda giden ordunun hangi ordu şeklinde olduğu oldu. Sınavdan çıkmalarının ardından internet üzerinden doğru cevabı arayan kişiler kısa sürede istediklerine ulaştı.

İŞTE MERAK EDİLEN SORUNUN CEVABI

Edinilen bilgiye göre Bektaşilik yolunda giden ordu ifadesi Osmanlı İmparatorluğu'nun adı akıllardan çıkmayan ordusu Yeniçerisi için kullanılan bir ifade. Bu soruyu doğru yanıtlayan adaylar bilgilerini yanıt arayanlar ile paylaştılar.

SONRAKİ HABER