Beklenen yolculuk nihayet başladı! Alper Gezeravcı dünyaya dönüyor!

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yolculuk sonunda başladı. Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonundaki görevini tamamlamasının ardından 3 kişilik ekip ile birlikte dünyaya dönüş yolculuğuna başladı.

Beklenen yolculuk nihayet başladı! Alper Gezeravcı dünyaya dönüyor!

Türkiye'nin ilk astronotu olması ile adını ülke ve uzay tarihine yazdıran Alper Gezeravcı yaklaşık 3 haftalık uzay macerasının ardından dünyaya dönüş yolculuğuna başladı. Daha önce olumsuz hava koşullarından dolayı 3 kez ertelenen yolculuk nihayet gerçekleşti.

YOLCULUK BAŞLADI

AX-3 mürettebatı olarak bilinen ve Amerika'dan uzay yolculuğuna çıkan 4 kişilik ekip, 2 hafta boyunca Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapmıştı. İlk Türk Astronotu olan Alper Gezeravcı'da uzayda bulunduğu süre kapsamında bir çok deney gerçekleştirmişti. Bir çok defa uzaydan görüntülü görüşme yapan ve uzay ile ilgili tecrübelerini paylaşan Gezeravcı'nın yolculuğu 3 defa üst üste ertelenmişti.

İNİŞ İÇİN 2 SEÇENEK VAR

Olumsuz hava koşullarından dolayı yolculuğu 3 defa ertelenen Gezeravcı ve beraberindeki astronot uygun şartların sağlanmasından dolayı sabah saatlerinde dönüş yolculuğu için hazırlıklara başladı. 2 gün sürmesi beklenen yolculuğun ardından mürettebatın nereye ineceği ise henüz belli değil. Astronotlar Amerika'daki Texas eyaletinde bulunan bir araziye ya da yine Amerika'da bir denize inecek.

Gidiş yolculuğu ülkemizin dört bir yanından milyonlarca kişi tarafından takip edilen Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu da aynı şekilde ülkemizde ve dünyada büyük bir heyecan ile takip edildi. Vatandaşlarda ilk Türk astronotu olan Alper Gezeravcı'ya iyi yolculuklar dileklerinde bulundu.

SONRAKİ HABER