Bedelliye zam geldi mi? 2024 Bedelli askerlik fiyatları ne zaman artacak, ücreti belli oldu mu?

Ülkemizde 2019 yılından beri kalıcı olarak uygulanan Bedelli askerlik yılın belirli dönemlerinde güncellenerek devam ediyor. 6 aylık askerlik yerine 28 günlük kısa dönem askerlik yapan vatandaşlar ayrıca son olarak yaklaşık 183 bin TL para ödüyordu.

Bedelliye zam geldi mi? 2024 Bedelli askerlik fiyatları ne zaman artacak, ücreti belli oldu mu?

Önümüzdeki günlerde Temmuz ayına girilecek ve memur maaşlarına yeni bir düzenleme olacak olması nedeniyle bedelli askerlik yapmayı düşünen vatandaşların ödemesi gereken para miktarı arttı. 5 ay daha erken terhis olmak isteyen bireylerin ödemesi gereken miktarın son geldiği nokta dudak uçuklatan türden oldu.

BAKANLIK BEDELLİ İÇİN YENİ AÇIKLAMA YAPTI

MSB tarafından gün içinde açıklama yapılmasının ardından askerliğini henüz yapmayan ve bedelli olarak yapmayı düşünenler hızlı bir araştırma sürecine koyuldu. Milli Savunma Bakanlığı detaylı bir şekilde yeni fiyat artışının nasıl ve ne şekilde olacağını ifade etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 182.609,04 TL olan Bedelli askerlik fiyatının 1 Temmuz itibarıyla zamlanacağını duyurdu.

YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Ön görülen rakamsal artış tahminleri doğrultusunda Bedelli askerlik ücretinin yılın geri kalanında Halk Tv'de yer alan habere göre 219 bin TL civarında olması bekleniyor.

Bedelli askerliğin sabit kalması uzun bir süre gündemde kalmıştı. Binlerce vatandaşın yararlandığı bu hizmete gerçekleşecek zamdan sonra aynı rağbetin gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER