Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için yeni düzenleme yapıldı!

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için yeni bir düzenleme yapıldığını açıklarken müracaat edecekler için önemli bir tarih duyurusunda bulundu.

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için yeni düzenleme yapıldı!

Türkiye’nin gündem konularından biri olan bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı yeni bir duyuru yaptı. Buna göre bedelli askerlik ücretleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapıldı.

Ücret bedelleri ve süresiyle gündemde olan bedelli askerlik haberleri, askerliğini tecil ettirmiş ve vatani görevini yerine getirmek için hazırlanan vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı da bedelli askerlikle ilgili yeni gelişmeleri sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden tüm detaylarıyla paylaşıyor.

TEMMUZ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLANDI MI?

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için yeni düzenleme yapıldı!

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları üzerinden bedelli askerlikle ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Buna göre bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarının Askeralma Kanunu gereğince 01 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceği açıklandı. Son duyuruya göre mevcut bedelli askerlik ücreti 01 Ocak – 30 Haziran 2024 dönemi için 182.609,04 TL olarak belirlenmişti. Dolayısıyla bedelli askerlik ücretinin memur aylık katsayısına göre güncelleneceği miktar henüz belirlenmedi.

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için yeni düzenleme yapıldı! - Resim : 2

Bakanlık duyurusunda, mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER