BDDK 160 personel alım başvuruları 28 Ağustos’ta başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesine 160 meslek personeli alımı yapacak. Başvurular 28 Ağustos tarihinde başlayacak 4 Eylül 23.59’a kadar devam edecek.

BDDK 160 personel alım başvuruları 28 Ağustos’ta başlıyor

BDDK yazılı ve sözlü sınav ile bünyesine 160 uzman yardımcısı alacak. Yapılacak alımlara ilişkin başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurmak isteyenlerin de belirtilen şartları taşıması gerekiyor. İşte başvuru şartları ve ilan detayları:

  • TC vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • TCK’da belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Askerlikle ilişkisi olmamak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının olmaması
  • Yayımlanan ilandaki tabloda yer alan öğrenim şartlarını taşımak
  • Başvurulacak alanlar için belirtilen puan türleri ve taban puanı şartlarını taşıyor olmak
  • 18-35 yaş aralığında olmak

Başvurular 28 Ağustos tarihinde başlayacak ve 4 Eylül tarihine kadar devam edecek. İşe alınanlar için istihdam adresi İstanbul olacak.

BDDK 160 PERSONEL ALIM KADRO DAĞILIMI

BDDK’nın yapacağı 160 personel alımında alım yapılacak meslekler “Bankalar Yeminlik Murakıp Yardımcısı, Bankacılık Uzman Yardımcısı, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk), Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim), BDDK Uzman Yardımcısı” olarak sıralandı.

BDDK 160 personel alım başvuruları 28 Ağustos’ta başlıyor

Giriş sınavı için tüm bilgilendirmelerin BDDK’nın resmi web sitesi üzerinden duyuru yolu ile yapılacağı, adaylara ek olarak bir tebligat ile bilgilendirme yapılmayacağı açıklandı. Başvurular için e-Devlet Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı’nı kullanabilirsiniz.

KPSS PUAN ŞARTI ARANACAK

Başvuracak adayların 2023 2024 yıllarına ait KPSS puanının olması gerekiyor. KPSS taban puanının alım yapılacak mesleklere göre 75 80 arasında farklılık gösterdiği görüldü. Her meslek için yapılacak alımın 20 katı kadar adayın görüşmeye / mülakata çağırılacağı açıklandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER