BBP Genel Başkanı Destici'den Kredi kartı kesintisi çıkışı: 750 TL vermeyen DEM'lidir"

Son günlerin en çok konuşulan konularından olan 100 Bin TL üzeri kredi kartı limiti olanlardan Savunma Sanayisine Fon için 750 TL alınması ile ilgili açıklamalar sürüyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bu karara destek vermeyenlere sert sözlerle yüklendi.

BBP Genel Başkanı Destici'den Kredi kartı kesintisi çıkışı: 750 TL vermeyen DEM'lidir"

İsrail'in Ortadoğu da ki ülkelere peş peşe saldırması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in hedefinde Türkiye'nin de olduğunu söylemesi ülke gündeminde geniş yer bulmuştu. Konu ile ilgili olarak TBMM'de bir kapalı oturum gerçekleştirilmiş ve konuşulanlar devlet sırrı olarak kalmıştı.

Hükümet kanadından yaşananlara paralel olarak savunma sanayinin güçlendirilmesine yönelik hamlelerin yerinde olduğuna dair açıklamalarda gelmeye devam etmişti. Yaşanan son gelişme ise bazı kesimler tarafından tepki ile karşılandı.

"VERMEZSEN SONUN SURİYE GİBİ OLUR"

AK Parti tarafından hazırlanan yasa teklifinde 100 bin TL'nin üzerinde kredi kartı limiti olanlardan Savunma Sanayine destek fonu oluşturulması adına 750 TL kesilmesi ön görülmüştü. CHP Lideri Özgür Özel hükümete bu konu ile ilgili "Geçen hafta ‘İsrail saldıracak’ diye bir laf ortaya atmanın arkası, 70 milyarlık vergi.” demişti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'de kanun teklifini doğru bulduğunu belirtti ve destek vermeyenleri eleştirdi. Başkan Destici "Destek vermezsen sonun Suriye gibi, Irak gibi olur.Mehmetçik canını veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu? 100 bin limiti olup 750 lira vermeyen DEM’lidir, Yunandır, Ermenidir.” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yaşananlar vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Kanun teklifi ile ilgili yakın zamanda yeni gelişmelerin olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER