Bayram tatilinin ilk 6 gününde 49 kişi hayatını kaybetti

Kurban Bayramı tatilinin uzun bir süreye yayılması bir çok insan tarafından önemli bir fırsat olarak görüldü ve şehirler arası yolculuklarda yoğunluk yaşandı. Söz konusu trafik yoğunluğu istenmeyen haberleri de peş peşe beraberine getirdi.

Bayram tatilinin ilk 6 gününde 49 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kurban Bayramı tatilinin başlamasından önce ekipler halinde yurt genelinde hazır olduklarını paylaşmıştı. Bakan Yerlikaya tatil sürecinin başlamasının ardından günlük olarak yollarda yapılan denetlemeler ve yaşanan kazalara dair istatistiki bilgiler paylaşmayı sürdürdü.

TRAFİK KAZALARINDAKİ VEFAT SAYISI ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya bayram tatili bilançosunun güncel rakamlarını paylaştı. İçişleri Bakanının yayınladığı verilere göre tatilin 6. gününde yollarda toplamda 49 kişi vefat etti, 7.683 kişi yaralandı. Sadece 6. günde yurt genelinde 668 trafik kazası meydana geldi.

Bayram tatilinin ilk 6 gününde 49 kişi hayatını kaybetti

"YOLLAR SİZLERİ SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURMAK İÇİN VARDIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya rakamsal veriler ile birlikte kalan günler içinde uyarılarını yeniledi. "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyen Bakan Ali Yerlikaya'nın kalan 3 güne dair de aynı şekilde paylaşımlar yapması bekleniyor.

Son günlerden dolayı Kurban Bayramı için yollara çıkan vatandaşlar geri dönmeye başladı. Bu nedenle ilk günlere benzer yoğunlukların son günlerde de yaşanacağı düşünülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER