Bayram tatilinin ardından gözler TBMM'de! İşte masadaki konu başlıkları

9 gün boyunca devam eden Kurban Bayramı tatili dün itibariyle sona erdi. Kurban bayramını da içine alan tatil döneminin ardından siyaset gündemi kaldığı yerden mesaisine devam edecek.

Bayram tatilinin ardından gözler TBMM'de! İşte masadaki konu başlıkları

Türkiye yoğun geçen ve sık sık değişen gündemine Kurban Bayramı dolayısıyla ara vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda ilan ettiği 9 günlük tatilin ardından yollarda ve turizm yerlerinde bir yoğunluk oluşmuştu.

MECLİSİ YOĞUN GÜNLER BEKLİYOR

Tatil sürecinin tamamlanması ve gittikleri yerden vatandaşların geri dönmelerinin ardından gözler yeniden ülke gündemine ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi beklenen konulara çevrildi. Bir çok tartışma konusu olan konunun ve hayata geçirilmesi beklenen yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeyi bekleyen konular arasında en önemlileri olarak başıboş sokak köpekleri düzenlemesi, kripto para varlıkları, öğretmenlik meslek kanunu ve 9. yargı paketi yer alıyor. Özellikle sokak köpekleri ile ilgili nasıl bir sonuç olacağı merak konusu oldu.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ KONUSU

Sokak köpeklerinin toplanması ve sahiplenilmediği takdirde uyutulmasını içeren yasa tasarısı büyük tartışmalara neden olmuştu. Gelen olumsuz tepkilere rağmen önümüzdeki günlerde yasa tasarısının bu şekli ile meclis gündemine gelmesi ve oylanması bekleniyor.

Bir diğer konu başlığı olarak ise öğretmenlik meslek kanunu yer alıyor. Son yıllarda öğretmenlere yönelik cinayete varan saldırıların ardından eğitimcilerin daha iyi korunması ve saldıranlara çok daha ağır cezalar verilmesi bekleniyor.

Meclis gündeminde yakın dönemde yaşanan önemli konular ve düzenlemelerinde yer alması bekleniyor. Vatandaşlarda TBMM'de nelerin görüşüldüğünü ve kabul edilen yasaları yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER