Batman'da İsrail öfkesi: Starbucks şubesine saldırdılar

Yüzlerce gündür devam eden ve halen durmak bilmeyen İsrail saldırıları duyarlı ülkelerde tepki ile karşılanıyor. Yaşananlara tepkisini ortaya koymak isteyen insanlar ise boykot politikası kapsamında İsrail'e destek veren ülkelerin ürünlerini almıyor.

İsrail'in saldırıları sonrasında Müslüman ülkelerde İsrail ve İsrail'e açık bir şekilde destek veren ülkelerin ürünlerini tercih etmeme akımı başlamıştı. Boykot kampanyası kapsamında en çok eleştiri yağmuruna tutulan firma ise ünlü kahve markası Starbucks olmuştu.

Müslüman ülkelerde satışları büyük oranda düşen ve pek çok şubesini kapatan Starbucks ülkemizde de tepki ile karşılanıyor. İsrail'in Müslüman ülkelere saldırılarını sürdürmesi ve bölgeyi kaosa sürüklemesi üzerine Batman'da gergin bir akşam yaşandı.

SON SALDIRI BARDAĞI TAŞIRDI

Son olarak Filistin'deki Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'da suikaste kurban gitmesi sonrasında Batman'da vatandaşlar ayaklandı. Yaşananları tepki ile karşılan öfkeli vatandaşlar sinirini bir Starbucks şubesinden çıkardı.

Şubeye ve orada oturan vatandaşlara sert tepki gösteren kalabalık şubeye büyük bir zarar verdi. Yaşanan olaylar cep telefonlarına an be an yansırken, sosyal medyada da gecenin en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Starbucks şubesine yapılan saldırıda bir yaralanma ya da can kaybının olup olmadığı bilinmiyor. Konuya dair ilerleyen saatlerde yeni bilgilerin paylaşılması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com