Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak! TCDD 95 işçi alım ilanını duyurdu

İŞKUR tarafından alımının gerçekleştirileceği son ilana göre TCDD tarafından toplamda 95 işçi alımının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda şartlar hakkında da merak edilenlere yanıt verildi.

Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak! TCDD 95 işçi alım ilanını duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yapılan son Resmi Gazete ilanlarına göre toplamda 95 işçi alımının yapılacağı öğrenildi. Buna göre alımlar için kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar hakkında da merak edilenler araştırılmaya başlandı.

TCDD 95 İŞÇİ ALIM İLANINI DUYURDU!

Yayımlanan ilana başvuru yapacak olan kişiler için gerekli olan duyuru yayımlandı. Bu kapsamda başvuru için belirsiz süreli iş sözleşmesiyle 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni - motor ve makine (motor tamircisi) olmak üzere 95 işçi alımının yapılacağı öğrenildi.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Gelen açıklamalara göre 19 şubat 2024 ile 23 şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak olan bu alımlara kişilerin İŞKUR üzerinden başvuru yapması gerektiği belirtildi. Buna göre başvuru yapacak olan kişilerin de işlemleri tamamlaması için İŞKUR kaydının bulunması gerektiğine işaret edildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR AÇIKLANDI!

İlana başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar İŞKUR üzerinden verilen başvuru ekranında detaylı bir şekilde açıklanırken, başlıca şartlar ise şu şekilde verildi;

1- İŞKUR’da yayımlanacak işgücü taleplerimize başvuru yapacak adayların;
- Belirtilen meslek yüksekokulu programları veya meslek lisesi bölümlerinin herhangi birinden mezun olması gerekmektedir. Söz konusu işgücü taleplerimize belirtilen program veya bölümlerin herhangi birinden mezun olup üst öğrenim bitirenlerde başvuru yapabilecektir.
- İlan tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

2- Sözlü sınavında Sınav Kurulu üyelerince adayların; özgüvenleri 5 puan, yazılı iletişimleri 5 puan, sözlü iletişimleri 5 puan, uygulama ise 50 puan olmak üzere beceri alanında 65 puan üzerinden,
Mezun oldukları bölüm/program bilgilerinin değerlendirilmesinde ise her soru 7 puan üzerinden değerlendirilerek mesleki terim 1 soru, mesleki yapı malzemesi 2 soru, mesleki teknik konulardan 2 soru soru olmak üzere mesleki alanda 35 puan, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

3- Başvuru yapacak adaylar, ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat
edebilecektir.

4- TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü işyerlerinde yapılan işlerin tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında olması ve işin niteliği gereği ilan edilen işgücü talebine sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

5- İşe başlayan işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

6- İşe başlayan işçilerin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi feshedilecektir.

7- İşe başlayan işçiler atandıkları il ve işyerinden en az 5 yıl nakil talebinde bulunamayacaktır.

8- İşe başlayan işçiler vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

9- İşe başlayıp, 7 yıl içerisinde iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre feshedilenler ile istifa suretiyle ayrılanlardan; görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ile eğitim programına ait maliyetin güncel olarak hesap edilerek tutarının ½ si tazminat olarak geri alınacaktır.

SONRAKİ HABER