Başvuru için son saatler! Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları sona eriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyurunun ardından Mart ayı için tamamlanacak 8 bin personel alımı için başvuru işlemleri sona eriyor.

Başvuru için son saatler! Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları sona eriyor

2024 senesi için ilk personel alımlarını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamalarda bu sene toplamda 8 bin personel alımının gerçekleştirileceğini ifade edildi. Yapılan bu duyurunun ardından ise başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan detayları resmi internet adresi üzerinden ve Kariyer Kapısı'ndan duyurdu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 8 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Toplamda 8 bin personel alımının gerçekleştirileceğinin duyurulduğu bu ilana göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacağı belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlana başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları ise şu şekilde verildi;

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,
b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
ç) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.

BAŞVURU İÇİN SON SAATLER!

21 Şubat tarihinde başlayan başvurular sona eriyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre e-Devlet şifresi ile Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak olan başvuruların bugün yani 11 Mart 2024 saat 23:59'da sona ereceği belirtildi.

SONRAKİ HABER