Başvuru için son günler! Sosyal Güvenlik Kurumu yüksek maaşla uzman yardımcısı alımı yapacak

Geçtiğimiz Aralık ayında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 100 uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi.

Başvuru için son günler! Sosyal Güvenlik Kurumu yüksek maaşla uzman yardımcısı alımı yapacak

Başvurular 5 Ocak'ta sona erecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı kadrosuna 100 kişinin alınacağı öğrenildi.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPACAK!

SGK tarafından yayımlanan ilan kapsamında kamuya Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınav yapılmak suretiyle 100 (yüz) Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacağı ifade edildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar da merak konusu oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan bu ilana göre kişilerin başvuru yapabilmesi için sağlaması gereken belli başlı şartların bulunduğu ifade edildi. Bu şartlar ise kişiler tarafından şu şekilde duyuruldu;

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartlara sahip olmak.
  2. En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Tablo 1’de belirlenen fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. (Yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için E-Devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekir.)
  3. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  4. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  5. ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Tablo-1’de belirlenen KPSS puan türünde asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak.

BAŞVURULAR 5 OCAK'TA SONA ERECEK!

Yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından başvuru işlemlerinin nasıl ve hangi tarihler arasında yapılacağı merak konusu olmuştu. Buna göre başvuruların E-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden 5 Ocak 2024 tarihine kadar yapılabilmektedir.

SONRAKİ HABER