Başvuru için son günler! EGM Hemşire alımlarına başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son ilanda hemşire kadrosu için alımların yapılacağı öğrenildi.

Başvuru için son günler! EGM Hemşire alımlarına başladı

Kasım ayı için EGM tarafından yayımlanan duyuruda "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında değişik illerde görevlendirilmek üzere merkez ve taşra teşkilatına Kadrolu statüde personel (Hemşire) alımı yapılacaktır." ifadeleri ile Hemşire alımı yapılacağı öğrenildi.

EGM HEMŞİRE KADROSU İÇİN ALIMLARI BAŞLATTI!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son ilana göre Hemşirelik kadrosu için toplamda 3 kişinin alınacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru için gerekli olan şartlara ve detaylara yer verildiği ifade edildi. Başvuru genel ve özel şartlar şu şekilde duyurulmuştu;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
b. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
c. Emniyet Teşkilatı Sağlık ŞartlarıYönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
d. Merkezi sınav puanı olarak yalnızca 2022 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSS-P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak.
e. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.
f. Sınav komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde adayların tamamını eleme tasarrufuna sahiptir.
g.Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğine göre en az 3 yıl çalışmaları gerekmekte olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
Adaylara atama onayları hariç yapılacak duyurular, Emniyet Genel Müdürlüğü internet adresinden yapılacak olup adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. Adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Hemşirelik Lisans Bölümü mezunu olmak.

10 KASIM 2023 TARİHİNDE BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Emniyette Hemşire olarak çalışmak isteyen kişilerin başvuru yapabilmesi için son 2 günleri olduğu ifade edildi. Bununla birlikte başvuru yapacak olan kişilerin 10 Kasım 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlamış olması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER