Başkentte sahte para operasyonu! Yakalanan şüpheli gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, farklı ATM'lerde sahte para yatırıp sonra da geri çektiği düşünülen bir şahsın evine ekiplerle baskın düzenledi.

Başkentte sahte para operasyonu! Yakalanan şüpheli gözaltında

Ankara'da bir şahsın ATM'lere sahte para yatırıp, sonrasında gerçek nakit olarak geri çektiği ihbarı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri şüphelinin evine baskın düzenledi.

İhbara göre şahıs, sahte paraları gerçek banknotlarla değiştirip ATM'lere yatırıyordu. Ekipler şahsı suçüstü yakalarken üzerinde ve evinde aramalara devam etti. Evde yapılan aramalarda sahte paralarla beraber şüphelinin para basımında kullandığı ekipman ve malzemeler ele geçirildi.

Yakalanan Şüpheli ifadesine göre, bu sahte paralar ile gerçeğini değiştirme amacının kredi borcunu kapatabilmek olduğunu, o yüzden bu yöntemi kullandığı belirtildi.

Bastığı sahte paraları farklı bankaların ATM'lerine yatırıp daha sonra gerçeği ile değiştiren şüpheli şahıs Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyon ile yakalanıp göz altına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbarla ilgili güvenlik kameralarını inceleyip şahsın kimliğini belirledi. Şüpheliyi yakın takibe alan ekipler, E.T.O,'yu yine bir ATM'ye sahte para yatırırken suçüstü yakaladı.

6345587086b245095c1c8ef9.webp

Sahte paraları gerçekleri ile nasıl değiştirmiş!

Yakalanan şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 30 sahte 100 dolar, 2 bin sahte 50 lira, banka ve kredi kartları, çok sayıda kesilmiş sahte para kağıtları, sahte paraların basımında kullanılan yazıcı, banka dekontları, boya, tarayıcı, sıvı solüsyon, materyal ile basım yapılmış sahte para kağıtları ve numaratör ele geçirildi.

Ayrıca şüpheliye dair ayrıntılarda şahsın, etrafında ve çevresinde kamera bulunmayan ATM'leri seçerek ve tanınmamak için kapüşonlu cerrahi maske ve kıyafet kullandığı öğrenildi. Sahte paraları ATM'ye yatırırken de yakalanmamak için başka insanların kimlikleri ile banka kartlarını kullandığı, İlgili kurumlara sahte paraları cüzi miktarda ödemeler yaparak ve para üstü şeklinde ATM'lerden gerçek paralar çektiği öğrenildi.

Genel olarak yapılan operasyonda E.T.O.'nun evinde kurduğu yazıcı ve küçük matbaa bilgisayar sistemi ile paraları çoğalttığı 50 liralık banknotları yarısından olacak şekilde keserek yarısı sahte ve yarısı gerçek olacak şekilde tekrar bir araya getirdiği ve geliştirdiği bazı özel yöntemler ile ATM'lere yatırdığı öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra polislere verdiği ifadelerde kredi borcu olduğunu ve borcunu ödeyebilmek amacı ile bu yönteme başvurduğunu söylediği belirtildi. Ayrıca şüpheli bu yöntemle borcunun çoğunu da ödemiş.

Yakalanan şüpheli ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

SONRAKİ HABER