Başıboş sokak köpeklerini sorduk! Ankaralılar ikiye bölündü

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sabah erken saatlerde okula gitmek üzere evden çıkan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisine yaklaşık 20 sokak köpeği saldırmış ve küçük çocuk ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Bizde vatandaşlara Haber Ankara mikrofonunu uzattık ve başıboş sokak köpekleri hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Başıboş sokak köpeklerini sorduk! Ankaralılar ikiye bölündü

Son dönemlerde başıboş sokak köpeklerinin saldırılarına uğrayan vatandaşlar, bu konuda yeterli önlemin alınmadığı gerekçesiyle dert yanıyorlar. Özellikle geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Keçiören ilçesinde meydana gelen olayda bir ilkokul öğrencisi sabahın erken saatlerinde okula giderken yol kenarında yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğramış ve ağır olarakm hastaneye kaldırılmıştı.

ERDOĞAN VE YAVAŞ'TAN ÇÖZÜM AÇIKLAMASI

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sorun çözümü için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikâyetlerin farkında olduklarını ve Ankara'da yaşanan sokak köpeği saldırısında ağır yaralandığı elim hadise yürekleri dağlağını ifade etti. Erdoğan, bu sorunu inanç, kültür ve şefkat medeniyet ilkeleri çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacaklarını ifade etmişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise “Hayvanseverlerin fikirlerine saygılıyım ama popülasyon çok arttı. Bu popülasyonda sadece kısırlaştırma ile bunun önüne geçmenin imkanı yok. Mutlaka sokaktaki hayvanları barınaklara alıp orada misafir edeceğiz" açıklamasında bulundu.

ABB EKİPLERİ BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADI

Sokak köpeklerinin Keçiören'de T.Y.'ye yönelik gerçekleştirdiği elim hadisenin ardından ağır yaralanan ve yoğun bakımda yaşan mücadelesi veren ilkokul öğrencisi için sosyal medyada başıboş köpeklerin toplanması için kampanyalar başlatıldı. Başıboş sokak köpeklerinin toplatılmasını isteyen vatandaşlar ve serbest kalmasını savunan vatandaşlar arasında tartışmalar yaşanıyor. Tartışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahaya inerek başıboş sokak köpeklerini toplamaya başladı.

SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAYAN ABB EKİPLERİNE VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

10 Aralık itibariyle sokak köpeklerini toplayan ABB ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi ve o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldılar.

Bizde Ankara'da vatandaşlara başıboş köpekleri hakkındaki düşüncelerini sorduk. Onlarda Haber Ankara mikrofonu aracılığı ile yanıtladılar.

TOPLATILMALI DİYEN DE VAR DAHA DİKKATLİ OLUNMALI DİYEN DE

Vatandaşların büyük bölümü başıboş sokak köpeklerinden dert yanarken, bazı vatandaşlar ise insanların zarar verdiğini ve daha dikkatli bir şekilde toplatılması gerektiğini vurguladı.

Bir vatandaş "Evine, işine gidenlerin sabahları zorlandığı ve bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade ederken bir başka kişi Serhat Mahallesi'nde bir köpeğin kendisi ısırdığını ve buna rağmen bir şey yapılmadığını ifade etti.

Bir başka vatandaş ise “Hayvanseverler durup durup dururken köpek seviyorlar da saldırdığında sesleri çıkmıyor” diye tepki gösterdi.

Başıboş sokak köpekleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren bir vatandaş ise şöyle konuştu:

“Kısmen itilaf yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hayvanları öldürmek bence biraz canice. Kısırlaştırmayla beraber kısmi itilafla bence çözülebilir.”

Röportajın tamamına ve diğer içeriklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıdan Haber Ankara Youtube Kanalı'ndan ulaşabilir ve kanala abone olmak içinTIKLAYIN

Tahsin KEMER - Gurbetelli YALÇIN / Haberankara.com Özel Haber

SONRAKİ HABER