Başıboş sokak köpekleri sorununda yeni gelişme! Yerel seçimlerden önce çözülüyor

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Keçiören ilçesinde, bir ilkokul öğrencisinin başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanması ardından başıboş sokak köpeği sorunu yeniden gündeme geldi. Yaşanan olay sonrası sokak köpekleri çözüm komisyonu çalışmalarında sona gelinirken, soruna ilişkin adımların yakın zamanda atılması planlanıyor.

Başıboş sokak köpekleri sorununda yeni gelişme! Yerel seçimlerden önce çözülüyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y.'nin başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanmasıyla sokak köpeği sorunu yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar başıboş sokak köpeklerine yönelik tepki göstermeye devam ederken, sokak köpekleri çözüm komisyonu çalışmalarında sona gelindi.

Türkiye Gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, sokak köpeklerine yönelik çalışmalarını tamamladı. Çalışmanın, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması beklenirken, konuyla ilgili teklifin ise yerel seçimlerden önce yasalaşması planlanıyor.

Çalışmanın detaylarında ise hızla kısırlaştırma, evcil köpeğini sokağa terk edenlere yönelik daha caydırıcı tedbir alınması, sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesinin teşvik edilmesi, büyükşehirler başta olmak üzere illerde ve ilçelerde toplama ve kısırlaştırma merkezlerinin oluşturulması ile yerel yönetimlere bir dizi sorumluluk yüklenmesi bulunuyor.

BARINAK AÇMA VE KISIRLAŞTIRMA SORUMLULUĞU BAKANLIKTA

Çalışmaya göre, barınak açmanın ve kısırlaştırmanın maliyetinin yüksek olması nedeniyle bu sorumluluklar Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait olacak. Veterinerlik fakültelerinden ise kısırlaştırma ve uyutma uygulamaları konusunda tıbbi destek sağlanacakken, bakanlığa ait bazı arazilerin başıboş sokak köpeklerinin toplanma ve barınma merkezi olarak kullanılması sağlanacak.

Ayrıca, ABD ve Avrupa ülkelerinde uygulanan 'uyutma' yöntemi de çalışma taslağında yer alıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER