Başıboş sokak köpekleri son 21 ayda 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Son günlerde başıboş sokak köpekleri sorunu yeniden gündem olurken son 21 aydaki sokak köpeği saldırılarında 92 kişi hayatını kaybetti.

Başıboş sokak köpekleri son 21 ayda 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, 7 Aralık tarihinde 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y.'nin yaklaşık 20 sokak köpeğinin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanması ardından başıboş sokak köpekleri sorunu yeniden gündeme geldi.

Özellikle son zamanlarda artan başıboş sokak hayvanları sorunu tartışma konusu olurken vatandaşlar da ikiye bölünmüş durumda. Bir grup vatandaş sokak hayvanlarının toplatılması ve barınaklara yerleştirilmesi gerektiğini söylerken diğer grup vatandaşlar ise barınakların hayvanlar için sağlıklı ve güvenli yerler olmadığı ve önce barınak şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Başıboş sokak köpekleri son 21 ayda 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

40'I ÇOCUK 92 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son 21 ayda ise 92 kişi sokak köpeği saldırısından dolayı hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl Mart ayında sahipsiz köpeklerin kovalaması sonucu kamyonun altında kalan ve tedavi gördüğü hastanede 23 gün sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın babası Murat Pınar, o olay sonrası Türkiye genelinde 40'ı çocuk 92 vatandaşın köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Başıboş sokak köpekleri son 21 ayda 92 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu - Resim : 2

Mahra Pelin Pınar (10), 5 Mart 2022'de sahipsiz köpeklerin kovalaması sonucu kamyonun altında kalmış ve tedavi gördüğü hastanede 23 gün sonra hayatını kaybetmişti. Kızının yaşadığı acı olay ardından başkaları da aynı acıları yaşamasın diyen Pınar'ın babası Murat Pınar, ‘'Kızımı kaybettiğim gün bu mezarın içine girip kefeniyle koyarken ona 'başka Mahra'lar ölmesin diye mücadele edeceğim' dedim. Ancak o günden bu güne kadar haberlere düşen, kesin kayıtlı ve teyitli olan yaklaşık 40 çocuğumuzu, 52 de yetişkinimizi kaybettik. ‘’ dedi.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili çalışmalar devam ederken Sokak Köpekleri Çözüm Komisyonu'nda da sona gelindi. İlerleyen süreçte başıboş sokak köpekleri sorununa ilişkin yeni adımlar atılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER