Başıboş sokak köpekleri konusu Meclise geliyor! Çalışmalarda sona gelindi

Türkiye'nin sosyal hayatında çözülmesi gereken sorunlardan birisi olarak sokak köpekleri görülüyor. Başıboş köpeklerin insanların hayatını kaybetmesine neden olmasından dolayı AK Parti cephesinde hazırlanan kanun teklifi sürecinde sona gelindi.

Başıboş sokak köpekleri konusu Meclise geliyor! Çalışmalarda sona gelindi

Başıboş ve sürü haline gezen sokak köpekleri nedeni ile son zamanlarda peş peşe acı olaylar yaşanmıştı. Köpek saldırısından dolayı hayatını kaybedenler, köpek saldırısı sonrasında ağır yaralananlar ve aracı ile bir anda yola fırlayan köpeklerden kaçmaya çalışırken ölenler olmasından dolayı toplumun büyük bir kesiminden bu sorunun önüne geçilmesi talep edilmişti.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Vatandaşlardan gelen talepler sonrasında hükümet tarafından konuya dair bir adım atılması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. AK Parti yetkilileri tarafından hazırlanan kanun teklifinde son aşamaya gelindiği ve bu sorunu çözmek için sahiplendirme ve uyutma kavramları üzerinde durulduğu ifade edildi.

Başıboş sokak köpekleri konusu Meclise geliyor! Çalışmalarda sona gelindi

AK Parti'nin TBMM'ye sunması beklendiği başıboş köpeklere yönelik yasa teklifinde barınaklardaki köpeklerin sahiplendirilmeye başlanacağı, 1 ay boyunca sahibi çıkmayan köpeklerinin ise uyutulma fikri üzerinde duruluyor. İğne ile uyutulacak köpeklerin yerlerine sokaklardan toplanan köpeklerin getirileceği ve sürecin bu şekilde ilerlemesi planlandı.

VATANDAŞLAR 2'YE BÖLÜNDÜ

Hayvan severler tarafından büyük bir tepki gösterilen bu adım ile ilgili ileride nasıl bir adım atılacağı merak konusu oldu. Hayatlarının tehlike altında olduğunu ifade eden vatandaşlar ise acilen bir düzenleme yapılmasını istediklerini dile getiriyor.

SONRAKİ HABER