Başıboş sokak hayvanları konusu TBMM'de: Kediler salınacak, köpekler tutulacak

Herhangi bir sahibi bulunmayan ve bir çok defa insanların hayatlarını kaybetmelerine neden olan başı boş köpekler konusu meclis gündemine gelmişti. Bazı vatandaşlar bu kanunun çıkmasını beklerken bir çok insanda eylem ve protestoları ile kanunun karşısında olduklarını ifade ediyor.

Başıboş sokak hayvanları konusu TBMM'de: Kediler salınacak, köpekler tutulacak

Aylardır ülkenin en çok tartışma ve gerilim yaşadığı konuların başında başıboş sokak köpeklerine yönelik düzenleme yer alıyor. AK Parti cephesi ülkenin dört bir yanında sokak köpekleri vakalarının yaşanmasından dolayı harekete geçtiklerini duyurmuştu.

TOPLUMU İKİYE BÖLEN KANUN TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir çok defa söylemlerde bulunduğu konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler başlamıştı. Muhalefet kesiminden de eleştiriler gelmiş ve özellikle sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulacağının ifade edilmesi büyük bir tepki ile karşılanmıştı.

Bu yaşananların ışığında mecliste devam eden görüşmelerde bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Bir çok kesimin tepki gösterdiği ötenazi kelimesi kanun teklifinin içerisinden çıkarıldı. Bu kelimenin yerine teklifte "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9 Maddesi'nin 3. Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır" ifadesinin yer alacağı bilgisi geldi.

KEDİLER SOKAKLARA SALINACAK, KÖPEKLER TUTULACAK

Devam eden görüşmelerde maddeler birer birer kabul edilmeye devam ediliyor. Gelen son haberde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti grubunun 4'ncü madde üzerinde sunduğu önerge kabul edildiği ifade edildi.

AK Parti Grubu’nun sunduğu önergeye göre sokaklardan toplanarak bakımevlerinde rehabilite edilen kedilerin sokağa salınması öngörülürken, köpekler ise bakımevlerinde kalacak.

Konu ile ilgili yaşananlar geniş bir kesim tarafından takip ediliyor. Teklifin yasalaşması halinde yerel yönetimlerde kararların uygulama konusunda ihtilaf yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER