Başıboş sokak hayvanları kanun teklifi TBMM komisyonundan geçti

Günlerdir ülkenin üzerinde en çok tartıştığı konulardan olan sokak köpekleri yasa teklifinde bir aşama daha geride bırakıldı. Meclis koridorlarının protesto gösterilerine sahne olmasına neden olan kanun teklifinin yasalaşmasına bir adım daha yaklaştı.

Başıboş sokak hayvanları kanun teklifi TBMM komisyonundan geçti

Ülkenin farklı yerlerinden gelen sokak köpekleri kaynaklı ölüm ve yaralanmalar sonrasında bir kanun teklifi hazırlanmış ve TBMM'de görüşülmesi için gerekli adımlar uygulanmaya başlanmıştı.

Söz konusu yasa teklifinde başıboş sokak hayvanlarının toplatılması ve gerektiğinde uyutulması gibi ibareler olması muhalefet kesimi ve hayvan dernekleri tarafından tepki ile karşılaşmıştı.

KOMİSYON SÜRECİ TAMAMLANDI

AK Parti kurmayları tarafından hazırlanan yasa teklifinin meclis gündemine alınması Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonunda görüşülmeye başlanması büyük gündem olmuştu. 17 maddenin yer aldığı kanun teklifinde gece saatlerinde ses getiren bir gelişme yaşandı.

Komisyonda 17 maddenin görüşme sürecinin tamamlandığı ve yasa teklifinin TBMM'de görüşüleceği bildirildi. Yasalaşmasına bir adım daha yaklaşılan teklifin meclisten geçmesi halinde sokaklardaki başıboş köpeklerin toplanma işlemine başlanılacak.

YASAYA UYMAYANA CEZA

CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinden bu yasayı kendilerinin yönetiminde olan yerel belediyelerinde uygulamayacaklarına dair açıklamalar gelmişti. Söz konusu teklifte uygulamayı gerçekleştirmeyen yetkiliye hapis cezası verilmesi ve evcil hayvanını terk edenlere de yaptırım uygulanması gibi ibareler yer alıyor.

Türkiye gelişmeleri yakından takip ediyor. Teklifin yasalaşması halinde sokaklarda nasıl bir manzara olacağı ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER