Barış Yarkadaş kimdir, gazeteciliği neden bıraktı?

Bugün canlı yayında son dakika gazeteciliği bıraktığını açıklayan Barış Yarkadaş hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Barış Yarkadaş kimdir, gazeteciliği neden bıraktı?

CHP seçimlerinden önce yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Gazeteci Barış Yarkadaş, bugün canlı yayında son dakika gazetecilik mesleğinden istifa ettiğini duyurdu. Yapılan bu açıklamanın ardından Yarkadaş hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

BARIŞ YARKADAŞ NEDEN İSTİFA ETTİ?

CHP Genel Başkanlık seçimlerine Özgür Özel'in adaylığını koymasının ardından Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu ile verilen seçim mücadelesinde Özel'in kazanması durumunda istifa edeceğini açıklamıştı. Kendi ifadeleri ile de “Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün iki tur halinde gerçekleştirilen seçimde ise Özgür Özel yeni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçildi. Bunun üzerine Yarkadaş'ın istifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu.

BARIŞ YARKADAŞ KİMDİR?

2 Ağustos 1974 tarihinde Kars'ın Susuz ilçesinde doğan Barış Yarkadaş Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü'nden mezun olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde ikinci lisans eğitimini tamamladı.

Daha üniversite yıllarında gazetecilik mesleğine profesyonel olarak adım atan Yarkadaş, Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü, Radyo Yenigün ve KMP Anadolu TV’de çalıştı. TV8'in kuruculuğunda da görev alan Yarkadaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şube Başkanlığı’nı üstlendi.

Bununla birlikte Star ve Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere çok sayıda yayın kuruluşunda görev aldı. M1 TV, Dem TV, Kent TV, Cem TV, Kent Radyo, Yön Radyo ve Box Radyo’da da programlar yaptı. 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. 2011 yılında Halk TV'de çalışmaya başladı.

SONRAKİ HABER