Barış Yarkadaş gazeteciliği bırakacak mı? Kararını duyurdu

Gazeteci Barış Yarkadaş geçtiğimiz günlerde gazetecilik mesleğini bıraktığını canlı yayında açıklamıştı. Bunun üzerine yapılan görüşmelerin ardından son kararını duyurdu.

Barış Yarkadaş gazeteciliği bırakacak mı? Kararını duyurdu

CHP'de yapılan seçim sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu döneminin sona ermesi ile birlikte Özgür Özel genel başkan olarak göreve gelmişti. Yapılan bu seçim öncesinde Özgür Özel'in adaylığını duyurması ile birlikte Gazeteci Barış Yarkadaş, Özel'in seçilmesi durumunda mesleği bırakacağını açıkladı.

Sözünün arkasında duran Yarkadaş geçtiğimiz günlerde TV100'de gerçekleşen canlı yayında mesleğini bıraktığını ve TV100'de yorumcu olarak devam edeceğini resmen açıkladı. Gelen bu açıklamanın ardından ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mesleğini bırakmaması yönünde çağrıda bulundu.

MESLEĞİ BIRAKMASINA YÖNELİK KONUŞTU!

Sosyal medyadan da Yarkadaş'ın mesleğini bırakmaması yönünde çağrılar gelirken Uğur Dündar ve Özgür Özel'in kendisine telefon açtığını ifade etti. Bu konuşmaya dair ise "Özgür Özel'le uzun bir görüşme yaptık. 3 yıl birlikte biz milletvekilliği yaptık. Dolayısıyla biz kendisinin deyimiyle kardeşlik hukukumuz var. Hiçbir şekilde mesleği bırakmamın doğru olmayacağını ifade etti. Mesleği bırakmam halinde çok üzüleceklerini belirtti. Ben de yeniden değerlendireceğimi belirttim." şeklinde açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLİK MESLEĞİNE GERİ DÖNECEK Mİ?

Mesleğini yapmaya devam edip etmeyeceği yönündeki merak edilenlere ise "Kurultay kurultay salonunda kaldı. Hepsini tebrik ettim. Yarın da diğerlerini arayacağım. Doğru olan şeye doğru diyeceğiz yanlış olan şeye yanlış diyeceğiz yorumlarımla burada olacağım. Yazılarımla da TV100'de olacağım. Ama dediğim gibi aktif gazeteciliği bir kenara şimdilik bıraktık." ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER