Banyo yapmak orucu bozar mı, oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı?

Oruç tutan vatandaşlar oruçlu oldukları süre içerisinde duş almanın orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Oruç tutan vatandaşlar duş alıp alamayacağını sorgularken oruçluyken duş alınmasının orucu bozup bozmayacağı merak ediliyor.

Banyo yapmak orucu bozar mı, oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı?

Ramazan ayının gelişi ile beraber İslam alemi oruç ibadetini yerine getirmek üzere ilk niyetini 11 Mart tarihinde aldı. Ramazan ayında oruç tutanlar duş almak konusunda merak ettikleri sorulara yanıt ararken ‘’Oruçluyken duş almak orucu bozar mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Ramazan ayında orucu bozan durumlar ile ilgili araştırmalar hız kazanırken ‘’Oruçluyken banyo yapılabilir mi, oruçluyken duş almak orucu bozar mı?'' sorularına da yanıt aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı oruçlu iken duş almanın orucu bozup bozmayacağı konusundaki sorulara yanıt verirken merak edilen soru da yanıt buldu.

BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç tutarken duş alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Oruçla ilgili olarak verilen bilgilere göre ‘’Ağız ve burnundan su girip de sindirim organına ulaşmadıkça oruçlu kimsenin yıkanması, orucuna zarar vermez.

Nitekim Hz. Âişe ve Ümmü Seleme, Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ramazan’da imsaktan sonra yıkandıklarını haber vermişlerdir (Buhârî, Savm, 25). Bu itibarla, ağız ve burundan mideye su kaçırmamak şartıyla oruçlu kişi yıkanabilir (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220)'' ifadeleri yer almıştır. Dolayısıyla su yutmamak koşulu ile duş alınabilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER