Balkanlardan gelen soğuk hava ülkeyi etkisi altına aldı! MGM 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar çerçevesinde ülke genelinde beklenen kar yağışına karşı kişilerin gerekli olan tüm önlemleri almaları gerektiği ifade edildi.

Balkanlardan gelen soğuk hava ülkeyi etkisi altına aldı! MGM 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

Yeni haftanın başlamasının ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre Balkanlardan gelen soğuk havanın ülkeyi günden güne esir alacağı ifade edilmişti. Bunun ardından 21 Ocak için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yoğun yağışın beklendiği 13 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı!

METEOROLOJİ 13 İL İÇİN SARI KODLU YAĞIŞ UYARISINDA BULUNDU!

Bugün konu ile ilgili MGM tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlara şu şekilde duyuruldu;

Balkanlardan gelen soğuk hava ülkeyi etkisi altına aldı! MGM 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

İç Anadolu’nun Güneyinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyinde beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve batısı ile Aksaray’ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Güney Ege) Fırtına Bekleniyor!

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Pazar) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde (Fethiye-Kaş arası) güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, güneyinde Pazar günü öğle saatlerinde, kuzeyinde Salı günü (23.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney ve Adıyaman’ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Bölgelerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren görülecek yağışların, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Sivas’ın doğu, Erzincan’ın güney ve batı, Elâzığ’ının kuzey ve doğu, Malatya, Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Genellikle yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin edilen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını ile kar yağışı beklenen yerlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Balkanlardan gelen soğuk hava ülkeyi etkisi altına aldı! MGM 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı - Resim : 2

Konu hakkında yapılan bu uyarılar çerçevesinde kişilerin uyarı verilen illerde sağanak yağışa karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER