Bakanlıktan Vaniköy'deki kaçak villa için yıkım kararı

Kaçak yapılaşma ile mücadele devam ediyor. Kaçak yapıların yıkımı için alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken bu kez Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Vaniköy için açıklamalarda bulundu.

Kaçak yapı ve yapılaşma ile mücadele edilen dönemde her gün yeni bir yıkım kararı duyuruluyor. Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonra kaçak yapılaşmanın zararlarının boyutu da ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yeni bir yıkım kararı açıklaması geldi. Bakanlığın mühürlediği ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki villanın kaçak eklentilerinin yıkımı, İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimizin koordinesinde bugün gerçekleştirileceği açıklandı.

BAKANLIKTAN VANİKÖY'DEKI KAÇAK YAPI İÇİN YIKIM KARARI AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kaçak yapılara ilişkin yıkımın yine il müdürlüğü koordinesinde bugün gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bakanlıktan Vaniköy'deki kaçak villa için yıkım kararı

Bakanlığın paylaşımında, “Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti.'' ifadelerine yer verilirken ''Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir” denildi. Bu çerçevede kaçak yapılaşma ile mücadelenin de devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: İHA