Bakanlıktan son dakika açıklaması! Mazerete bağlı tayin hakkı tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Deprem bölgesindeki öğretmenler için tayin kararı alındığı duyuruldu.

Bakanlıktan son dakika açıklaması! Mazerete bağlı tayin hakkı tanındı

Bakanlıktan son dakika açıklaması! Mazerete bağlı tayin hakkı tanındı - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenleri ilgilendiren bir tayin duyurusuna yer verildi. MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre deprem bölgelerinde görev yapan öğretmenler için tayin kararı alındığı öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerin 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceği açıklandı.

30 EYLÜL İTİBARİYLE 3 YIL ŞARTI ARANACAK

Deprem bölgesindeki öğretmenlere mazerete bağlı tayin hakkı
Milli Eğitim Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

ekran-goruntusu-2023-09-01-224538.png

BAŞVURULAR 6 - 7 EYLÜL'DE ALINACAK

MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre başvurular, 6 - 7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER