Bakanlıktan açıklama geldi! Limon suyu yasaklandı mı?

Sağlığımız açısından oldukça zararlı olabileceği hakkında daha önce de açıklamaların yapıldığı limon suyuna ilişkin bakanlık tarafından konu hakkında yeni ifadelere yer verildi.

Bakanlıktan açıklama geldi! Limon suyu yasaklandı mı?

Geçtiğimiz sene de limon suyu ve nar ekşisi sosun yasaklanabileceği konusunda iddiaların gündeme gelmesinin ardından konu hakkında bugün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamalarda limon suyunun yasaklanıp yasaklanmayacağı hakkında merak edilenlere yanıt verildi.

GELENEKSEL ÜRÜNLERİ KORUMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR!

Yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye özgü geleneksel ve yöresel ürünleri korumak ve yaşatmak için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Yumaklı, "Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğindeki değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Yakın zamanda gıda katkı maddelerinde yaptığımız değişiklikler bunun bir örneği. Değişiklikle peynir helvası, saray helvası, çekme helva, tahin helvası, yaz helvası gibi yöresel ürünlerde renklendiriciyi yasakladık. Baklava, kaymak gibi ürünlerde tüm katkı maddelerinin kullanımını yasakladık." şeklinde açıklamalarda bulundu.

LİMON SUYU YASAKLANACAK MI?

Geçen yıl yaptıkları düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladıklarını ifade eden İbrahim Yumaklı, "Daha önce yaptığımız düzenlemeyle bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünleri yasaklamıştık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi ve bununla birlikte fermente sucuk, çiğ et döner ve kanatlı dönerde kıvam artırıcı ve su tutma özelliği olan gıda katkı maddelerini de yasakladıklarını hatırlatarak, dondurmanın yenilebilir buzlu ürünlerle karıştırılmaması için ürün adının temel görüş alanında yazılmasını zorunlu hale getirdiklerini ifade etti.

SONRAKİ HABER